HTML

A blogról

Egy évig Kazahsztánban élek Krisztivel. A tapasztalataimat, élményeimet szeretném veletek barátokkal, ismerőseimmel és családtagjaimmal megosztani.

Friss topikok

Linkblog

Forrásvíz a hegyekből

2009.10.29. 11:27 Zolialmatyban

Már régen beszéltünk róla Andrejjel (a sofőrünkkel) hogy fölmegyünk a hegyekbe tiszta forrásvízért. Régóta nem volt arra, engem is érdekel minden új dolog, úgyhogy ma jött el ennek a napja. A csapvíz egyébként iható, de elég klóros, úgyhogy mi nemigen isszuk, főzni is inkább azt a vizet használjuk, amit lent szoktunk venni a kis Selyemút ABC-ben, ami a házunkban található. Általában 2-3 féle víz kapható 6 l-es kiszerelésben, ezek közül  a kedvencem a Szerebrjanaja. 159 tengébe kerül 6 liter, azaz kb. 200 Ft-ba. Inni, főzni vele, kitűnő.Persze vannak kisebb kiszerelésben is vizek, még Evian is, de azért annyira nem vagyunk kényesek, hogy Evian-nal főzzünk. Ja és nem csak kényesek, hanem hülyék sem:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A forrásvíz persze más. Na meg nagyon helyi dolog onnan hozni a vizet, akkor meg pláne miért ne? Nem turisták vagyunk itt, csináljunk helyi dolgokat:-)

Az egyik kirándulásunk egyébként pontosan innen indult, ez a múlt heti volt, aminek a végén majdnem megbírkóztunk egy bikával is, ha emlékeztek.A víznyerés lehetősége nem éppen bizalomgerjesztő, de az ilyen dolgokat megszokja az ember itt. A szovjet időkben azért Andrej elmondása szerint nem gumicső és mosdókagyló volt iderakva:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még az hagyján is, de az embereket úgy tűnik nem zavarja, ha szanaszét szórják a nem kívánt műanyag palackjaikat.

Ez a ház pedig itt található, rögtön a kút felett, a patak másik oldalán. Nagyon sok ember csak ilyen tákolmányban él vidéken, de a kedvenc szín itt is ugyanaz, mint bent a városban:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez pedig az autó, amely Andrejé és ezzel furikáz minket mindenfelé:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ő pedig a sokat emlegetett Andrej, aki már nem csak a sofőrünk, hanem jó haver is és a képhez is jól pózol:-):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hazafelé jövet pár képet készítettem az autóból. Ez pl. az fitness klub, amelyet az első bejegyzésemben említettem meg, valami 40-50 000 dollár éves klubtagságival:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a busz előttünk még hagyján, bár ez a Daewoo is a 80-as években élhette fénykorát, de vannak ennél sokkal rosszabbak és régibbek is, szóval nem csoda, ha ilyen szmogos a város:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt pedig az tetszett, hogy a rendelőintézetből az éppen unatkozó nővérkék ki lettek küldve száraz leveleket söprögetni:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Dostyk-nak ez a része egész világvárosias benyomást kelt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Holnap este egy maláj vacsorára megyünk egy szálloda éttermébe. Már alig várom, hogy egyek valami igazán különlegeset, fűszereset. Ha lesz rá alkalmam, készítek képeket, talán valami műsor is lesz a vendégeknek. Még így akár abból is lehet majd egy jó kis bejegyzés.Addig pedig mindenkinek pussz, ölelés!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zolialmatyban.blog.hu/api/trackback/id/tr311483534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pontmost 2009.10.29. 20:59:18

Remélem megkedveled a Land Cruisert, van ott elég ahogy látom, és hazatérve jó sorsod okán veszel egyet. Mondjuk tőlem!!!

pityke8 2009.11.02. 09:24:10

Szia Zoli!
Kicsit off.Kaja ügyben kéne tanács,valami egyszerű, de finom vacsit szeretnék összehozni.Te mindig valami szokatlannal tudsz előállni,gondoltam hátha van 5leted.
Köszi

Zolialmatyban 2009.11.02. 11:24:52

@pityke8:
Skype-olsz esetleg Pisti? Ott meg is tudnánk beszélni, vagy a yahoo-n tudunk levelezni.Ott megírom a skype címemet is.
süti beállítások módosítása